Menu
Тест на дроби
Тест №1 Дроби
1 Вычисли:
A) 1
B) 0,1
C) 0,2
D) 2
E) 0,5
2 Вычисли:
A) 2
B) 1,2
C) 0,5
D) 1,1
E) 1
3 Вычисли:
A) 4
B)
C) 5
D)
E)
4 Вычисли:
A) 2
B)
C) 1
D) 1,5
E) 3
5 Вычисли:
A) 0
B) 0,5
C) 1,2
D) 1
E) 0,2
6 Вычисли:
A) 2
B) 1,6
C) 1,8
D) 1,5
E) 1

7 Вычисли:
A) 4
B) 4,5
C) 5
D) 4,2
E) 5,1
8 Вычисли:
A) 0,1
B) 0,2
C) 1
D) 1,1
E) 1,2
9 Вычисли:
A) 11
B)
C)
D) 2
E)
10 Вычисли:
A) 2
B)
C) 1,5
D) 1,2
E) 1
11 Вычисли:
A) 3
B) 2,5
C) 2
D) 3,5
E) 4,5
12 Вычисли:
A) 4
B) 4,5
C) 3
D) 5,5
E) 3,5

13 Вычисли:
A) 4,1
B) 4,3
C) 2,8
D) 4,5
E) 5

14 Вычисли:
A)
B) 0,2
C)
D) 1,2
E) 1
15 Вычисли:
A)
B) 6
C)
D)
E)

16 Вычисли:
A)
B) 1
C)
D) 0,2
E) 0,5
17 Вычисли:
A)
B)
C) 1
D)
E)
18 Вычисли:
A) 1
B) 1,1
C) 1,15
D) 1,2
E) 1,25
19 Вычисли:
A) 4
B)
C)
D)
E)
20 Вычисли:
A) 1,5
B) 1
C) 0,5
D) 2
E) 2,5
21 Вычисли:
A) 0
B) 0,5
C) 0,75
D) 1
E) 1,75

22 Вычисли:
A) 59
B) 60
C) 61
D) 62
E) 63

23 Вычисли:
A) 1
B)
C)
D) 2
E)

24 Вычисли:
A) 2
B) 1
C) 1,5
D) 2,5
E) 3

25 Вычисли:
A) 0,5
B) 1
C) 1,5
D) 2
E) 7

Ключи
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
B D E C A C D A E B D E C A D A B A E B D C E B A

26.03.2011 11:49 Математика Шибанова Ирина Анатольевна 2751 7250 0
Имя *:
Email: